کسب رتبه ۱۷ توسط انجمن علمی کامپیوتر دانشگاه آزاد لاهیجان در بین انجمن های سراسر کشور

19 فروردین 1401
یگانه عیسی نژاد

انجمن علمی کامپیوتر دانشگاه آزاد لاهیجان موفق به کسب رتبه ۱۷ (+A) در واحد های سراسر کشور و همچنین برترین انجمن علمی استان گیلان شد.

در ارزیابی عملکرد بیش از ۷۰۰ انجمن علمی فعال دانشگاه‌ های آزاد اسلامی سراسر کشور در سال ۱۴۰۰، انجمن علمی کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان موفق شد رتبه ۱۷ (+A) را در بین کل انجمن‌ ها و برترین‌ انجمن علمی استان گیلان نیز کسب نماید.

ارزیابی و رتبه بندی انجمن های علمی دانشجویی دانشگاه براساس اطلاعات ثبت شده توسط روسای محترم دفاتر باشگاه های پژوهشگران جوان در واحد های دانشگاهی در سامانه پیوند و براساس ٨ محور فعالیتی و جدول امتیازدهی آیین نامه ۴٨٣ /١٠/ص  مورخ ١١ /٢/ ١۴٠٠ صورت گرفته است.

کسب رتبه 17 توسط انجمن علمی کامپیوتر دانشگاه آزاد لاهیجان در بین انجمن های سراسر کشورگرید و رتبه‌ بندی به‌‌ صورت A پلاس، A، B، C، D،E  و F تعریف شده که ۳۸ انجمن گرید A پلاس و ۱۳ انجمن گرید A و ۲۲ انجمن گرید B دریافت کرده‌ اند و بقیه در گرید های دیگر دسته‌ بندی شده‌اند. به‌ طور کلی ۷۳۷ انجمن علمی دانشجویی از سراسر کشور مشارکت داشته‌ اند و انجمن‌ های علمی دانشجویی ارزیابی‌ شده براساس امتیاز کسب‌‌ شده در هفت گروه +A، A، B، C، D، E و F رتبه‌بندی شده‌ اند که ۷۳ انجمن موفق شدند در رتبه‌های A پلاس، A و B قرار بگیرند. بر اساس جدول منتشر شده برای رتبه انجمن‌‌ های علمی، دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در سال ۱۴۰۰، رتبه یک تا ۳۸ در گروه A پلاس، رتبه ۳۹ تا ۵۱ در گروه A، رتبه ۵۲ تا ۷۳ در گروه B، رتبه ۷۴ تا ۱۱۸ در گروه C، رتبه ۱۱۹ تا ۲۲۷ در گروه D، رتبه ۲۲۸ تا ۳۵۹ در گروه E و گروه ۳۶۰ تا ۷۳۷ در گروه F قرار گرفته‌ اند.

مدیر کل هدایت و توانمند سازی دانشجویی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: «ملاک ارزیابی‌ هایمان فعالیت‌ هایی است که دانشجویان در ۸ محور همان‌ طور که در آیین‌ نامه انجمن‌ های دانشجویی قید شده است، انجام می‌دهند. این ۸ محور در قالب فعالیت‌ های اصلی و متفرقه تقسیم‌ بندی شده و جدولی نیز برای امتیاز دهی و سقف امتیاز برای این فعالیت‌ ها ذکر شده است.» او درخصوص این فعالیت‌ ها نیز گفت: «اگر بخواهم به‌طور خلاصه این فعالیت‌ ها ذکر کنم، فعالیت‌ های اصلی شامل بحث توانمند سازی، بازدید ها، تور های علمی، کارگاه‌ ها، سخنرانی‌ ها، کرسی‌ های ترویجی و اندیشه‌ ورزی و نشر علم است. نشر علم نیز شامل نشریات دانشجویی، تولید محتوای چندرسانه‌ ای، خلق اثر هنری و ایجاد صفحات مجازی و وب‌ سایت است.» جوکار با بیان اینکه مورد سوم فعالیت‌ های اصلی شامل فعالیت‌ های علمی و اجتماعی است، تصریح کرد: «این فعالیت‌ ها شامل برگزاری اردوهای دانشجویان جدیدالورود، همایش ترویجی رشته تحصیلی، فعالیت‌ های خیریه‌ ای و فعالیت‌ های جهادی تخصصی است. بقیه فعالیت‌ ها که در ارزیابی‌ ها ملاک عمل قرار می‌گیرد ارتباطات و تعاملات علمی است که این ارتباطات با مراکز و مجموعه علمی ملی و بین‌المللی، عضویت انجمن در نظام‌ های علمی موجود، تفاهمنامه انجمن با بخش خارج از دانشگاه جهت برطرف کردن نیاز های علمی انجمن و اعضای انجمن و همچنین ارتباط با دانش‌ آموختگان عضو سابق انجمن است.»

او در پاسخ به اینکه برای انجمن‌های علمی که رتبه برتر را به خود اختصاص داده‌ اند چه برنامه‌ای دارید، خاطرنشان کرد: «در تدارک یک نشست برای انجمن‌ ها در سال جاری هستیم که در این نشست انجمن‌ های برتر مورد تقدیر و تشکر قرار می‌گیرند. برای استادان مشاور نیز به‌ دنبال این هستیم تا امتیازاتی در زمینه ارتقا و ترفیع پایه کسب کنیم.» جوکار با بیان اینکه انجمن‌های علمی دانشجویی بستری هستند تا فعالیت‌ های خود جوش دانشجویی را ترویج کنیم، اضافه کرد: «درواقع با انجمن‌ های دانشجویی بستری فراهم می‌شود تا از فعالیت‌های خود جوش دانشجویی حمایت کنیم و روحیه دانشجویان مستعد را تقویت کرده و زمینه مناسب را برای رشد این بنیه و فعالیت‌ های علمی گروهی به‌ ویژه فعالیت‌ های بین‌ رشته‌ ای فراهم کنیم. چشم‌ اندازی که برای فعالیت‌ های دانشجویی درنظر گرفته شده این است که نقش محوری و موثر در زمینه فعالیت خود جوش گروهی علمی داشته باشند و به‌ عنوان یک مرجع و الگو برای دانشجویان رشته‌های دیگر و کسانی که عضو انجمن نیستند، مدنظر قرار گیرند.» او گفت: «با توجه به نشاط و روحیه‌ ای که در دانشجویان انجمن‌های علمی وجود دارد، آنها در بدنه دانشگاه عملا بازوهای اجرایی بخش پژوهش و باشگاه پژوهشگران جوان هستند. برای رویداد های علمی و فعالیت‌ های علمی که در زمینه گام دوم دانشگاه نیز است انجمن‌ های علمی دانشجویی نقش کلیدی در بحث اجرای برنامه و خود برنامه دارند.»

منبع:باشگاه فرهیختگان جوان

در آخر این موفقیت ارزشمند را به اعضای محترم انجمن علمی کامپیوتر دانشگاه آزاد لاهیجان که برای دستیابی به این رتبه تلاش فراوان کرده اند و همچنین دکتر خوشحال، استاد مشاور انجمن علمی و اعضای هیات علمی گروه کامپیوتر و خانم دکتر شریعتی رییس باشگاه پژوهشگران جوان، صمیمانه تبریک عرض می‌کنیم.