کارگاه رایگان ساخت پرینتر سه بعدی مدل پروسا

وفا پورتوکلی

انجمن علمی کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان با هدف آموزش نکات و مهارت های عملی لازم در جهت ساخت پرینتر های سه بعدی و تشکیل تیم تحقیقاتی منظم در جهت دستیابی به اهداف مورد نظر برگزار می‌کند:

کارگاه ساخت پرینتر سه بعدی مدل پروسا با تکنولوژی FDM
prosa 3d printer

*ویژه اعضای آزمایشگاه های رباتیک و سیستم های هوشمند

پرینتر سه بعدی FDM (مدلسازی ته نشینی گداخته،  Fused Deposition Modeling)

این روش یکی از روش های نمونه سازی سریع و پرینت سه بعدی است که در آن برای تولید قطعه از اکسترود کردن فیلامنت هایی از پلیمر و یا موم به قطر حدودی ۱٫۲۵ میلیمتر استفاده می شود.

این اکسترودر بر روی یک میز CNC سه بعدی قرار دارد که در جهت x  و y و z حرکت می کند و پلیمر ذوب شده در داخل اکسترودر را، بر روی قطعه می نشاند و بعد از تمام شدن یک لایه به اندازه یک ضخامت لایه به سمت بالا حرکت می کند.

فیلامنت پلیمری در این روش در ابتدا بر روی یک قرقره قرار دارد و در طول ساخت قطعه توسط دو رولر به سمت اکسترودر کشیده می شود و در آن تا دمایی بالاتر از دمای ذوب گرم می شود (که این دما به نوع ماده بستگی دارد) و هنگامی که بر روی قطعه سرد شده قبلی می نشیند در مدت زمان ۰٫۱ ثانیه منجمد می شود.

شمایی از فرآیند FDM در شکل زیر نشان داده شده است:

این تصویر به صورت شماتیک روش پرینت FDM را نشان می دهد و می توان مفهوم ساپورت را در آن مشاهده کرد
این تصویر به صورت شماتیک روش پرینت سه بعدی FDM را نشان می دهد و می توان مفهوم ساپورت را در آن مشاهده کرد.
قطعه تولید شده به روش FDM
قطعه تولید شده به روش پرینتر سه بعدی FDM که ساپورت آن جدا نشده است.

مزایای  پرینتر سه بعدی FDM

1. ارزان قیمت بودن دستگاه ها و مواد آن
  2. توان تولید قطعات بزرگ بدون هدر رفت مقدار زیادی از مواد
  3. بعضی از ماشین های FDM به صورت بزرگ و در مقیاس صنعتی دارای کاربرد های صنعتی هستند.

مکان و زمان:

دانشکده فنی و مهندسی،طبقه همکف،آزمایشگاه رباتیک

زمان با هماهنگی مدرسین و داوطلبان اعلام خواهد شد.

مدرس:

این کارگاه به صورت ۱۰۰ درصد عملی بوده و اصول و نحوه ساخت پرینتر در کارگاه توسط اعضای تیم چاپگر های سه بعدی به علاقمندان آموزش داده خواهد شد.

اعضای آزمایشگاه های رباتیک و سیستم های هوشمند واحد در صورت علاقه به شرکت در این کارگاه به مسئولان معرفی شده به ایشان اطلاع دهند.